Kyara vágya

2023. március 15.
Főoldal Novellák Kyara vágya

Kyara vágya

Halkan lépdelt a korhadt lépcsőkön lefele az apró leány. Csak az játszódott le a fejében újra és újra, hogy nem lehet így vége. Szőkés haja, állandóan csillogó tekintetébe hullott. Kezével félrelökte rakoncátlan tincseit, és megállt egy pillanatra. Visszanézett a maga mögött hagyott múltra, és leroskadt a poros, törött lépcsőfokra.

Arcát tenyerébe temette, és visszagondolt az elmúlt órák eseményeire. Nem értette, hogyan történhetett ez meg? Hiszen, ő csak szeretett volna ugyanolyan ékszeres dobozt, mint amit húga örökölt az édesanyjuktól. De, ami történt, az csupán az irigység bűnének az eredménye. Ezt jól tudta.

Nem bírta eldönteni mit tegyen, de a bűntudata nem hagyta nyugodni. Felállt, és kihúzta ruhája zsebéből a kicsi faragott dobozkát. Forgatta, majd felnézett az emeltre, ahonnan az imént lejött. Szemében égett a fájdalom tüze. Hirtelen rohanni kezdett, fel a kék szobába, ahol minden kezdődött.

Szuszogva megállt az ajtóban, és belesett. Minden úgy volt, ahogyan otthagyta. Húga a földön feküdt, elernyedt apró teste az utolsó leheletet is elengedte már. Kyara belépett, és letette a hímzett terítőre a dobozt. Leguggolt testvére kihűlő testéhez, és apró kezeivel szemhéját lecsukta. Minden erejét összeszedve, elkezdte vonszolni a magatehetetlen halottat. Ruháját markolva rángatta fel a baldachinos ágyra. Ám mivel ő maga is apró volt, a test a földre zuhant. Kyara minden erejét összeszedve, felemelte húgát, és feltolta a kopott ágytakaróra. Miként azt már látta régebben a felnőttektől, megigazgatta az elernyedt testet, kezeit összekulcsolta a mellkasán. Nézte egy darabig, majd csókot nyomott orcájára, és a kezei mellé helyezte végül az áhított kincset. Majd elindult kifele a szobából.

A monumentális fehér ajtó mellett megállt még, és hátrafordult. Visszarohant, levette a testről a kis dobozt, és ahogy csak bírt, teljes erejével rohanni kezdett. Ki a folyosóra, le az öreg lépcsőn. Azonban a lépcsőfordulóban felbukott az ócska, valaha vörös szőnyegben, és a lendület által fél pillanat leforgása alatt legurult a lépcsőn. Az alsó lépcsőfokon hangosan koppant fejecskéje. Száján vér buggyant ki, kezéből pedig kiesett az édes, vágyott kincs, mely hangos koppanással hullott a márványköves padlóra.  A vér nemsokára már tócsát alkotva vette körbe Kyara vágyát.

Köszönöm hogy erre jártál:

Kristin M. Furrier

Az oldalon található tartalmak saját tulajdon, felhasználásuk jogi következményeket von maga után.

Fotók: Pexabay.com

Pin It on Pinterest

Share This